Toukokuu on toivoa täynnä

Kevät. Se on niin jännä juttu, tulee salakavalasti ja iskee täysillä. Vielä vähän aikaa sitten sitä vain kietoutui syvemmälle peittoon lämmittelemään ja heti kun aurinko vähän paistaa ja alkaa sulatella lumia pois, niin pää onkin täynnä puutarhaunelmia. Minä, joka vähän aikaa sitten toppuuttelin itseäni ennenaikaiselta puutarhahössötykseltä, olen jo istuttanut siemeniä, hakenut uusia taimia ja ennen kaikkea haravoinut! Ihmettelinkin ääneen, että jos jossain kuvitelmissa ajattelee puutarhanhoidon olevan jotain leppoisaa ja rentoa tekemistä, niin minä olen jäänyt siihen haravointi ja kottikärryn kuljetus – vaiheeseen. Leppoisaa ja rentoa on sen sijaan tulevien hommien suunnittelu: pieni terassi kivilaatoista, kulkuväylien kunnostaminen ja kukkapenkkien reunustaminen. Ai niin ja vielä ”pientä” pintaremonttia. Kohta kerrallaan, siitä tulee minun uusi motto!

Kevättä ilmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *