Vielä malttaa

Minä niin kuvittelin syksyn tullessa, että ihan muutaman kuukauden kuluttua kuopsuttelisin taas mökin pihan multia. No sääennustukset eivät ole vielä lupailleet kevättä, vaikka ollaan jo maaliskuussa. Yritän muistuttaa itselleni, että nyt ei pidä hätiköidä taimien ja siementen kanssa. Viime keväänä kävi tälle amatöörille nimittäin sillälailla, että laitoin joukon ihania kasveja kalenterin mukaisesti esikasvatukseen, mutta silloin näillä meidän seuduilla satoi lunta vielä touko-kesäkuun vaihteessa ja lopulta minun taimien kasvatusprojekti meni plörinäksi.

Täytyy tässä yhteydessä toki myöntää, että olen kyllä muinakin vuosina ensin ostanut siemenet ja lähempänä kesää vastaavat valmiit taimet kaupasta. Se on se kasvattamisen ilo, ei niinkään tulokset, joka kantaa…

Näillä keleillä on vielä kiva sytyttää kynttilöitä. Joulunpunaiset koristeet on jo sentään laitettu varastoon ja värimaailma on talvinen. Sen verran pitää uskoa kevään tulemiseen, että hommasin jo ötökkähotelleja. Oli se tuleva kesä millainen tahansa, niin eiköhän ötököitä riitä! Katsotaan asusteleeko niissä sitten perhosia vai pörriäisiä, tarpeellisia ovat molemmat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *