Muutoksista

Muutoksia muutosten perään. Muutosten hallinta ja kyky sopeutua muuttuvissa tilanteissa on tärkeä kyky nykyajan työelämässä. Toisaalta halu säilyttää perinteitä ja rutiineja nähdään myös tärkeäksi. Itselläni tuli keväällä vastaan tilanne, jossa omaa persoonallisuuttani pyrittiin analysoimaan tutkimuksen keinoin. Vaikka koenkin itse olevani monimuotoisempi kuin mitä tuloksena saatu analyysi antoi ymmärtää, nousi sieltä esille itselleni ihan tuttuja piirteitä. Yksi selkeimmistä persoonallisuuteni piirteistä oli muutoshalukkuus ja olen itse ymmärtänyt tämän Memmalan kautta todella selvästi. Muissa työtehtävissäni työhöni on aina sisältynyt luontaisesti muutosta tai kehittämistä ja Memmalan kanssa olen älynnyt, että muutos ei tule itsestään vaan sen eteen pitää aktiivisesti tehdä töitä. Itse nautin kaikista eniten uuden kehittämisestä, kuten uusien tuotteiden tai linjausten suunnittelusta. Niinpä, vaikka nyt kesä hiljalleen sitkuttaen yrittää tulla, niin omat ajatukseni ovat Memmalan suhteen jo pitkällä syksyssä ja talvessa. Uusien materiaalien ja ideoiden kehittäminen ja testaus ovat olleet viime kuukausina työn alla, toivottavasti sieltä syntyy jotain loistavaa.

Kun ajatellaan yrityksiä ja niiden muutoskykyä, niin mielestäni parhaiten toimii sellainen yhdistelmä, jossa keskeinen visio ja liikeidea ovat selkeät, mutta kyky sopeuttaa omaa toimintaa ja strategiaa on nopea ja joustava. Tiedetään mitä halutaan, mutta voidaan vaihtaa niitä keinoja, joilla siihen päästään. Ja ne perinteet…Luulenpa, että vaikka kevätsää on ollut mitä on, niin eiköhän sentään hyttysiä ole tänäkin vuonna riittävästi! Hauskaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *